Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

8 percenként meghal egy ember

Apolgimegmondja

8 percenként meghal egy ember

8 percenként meghal egy ember

Magyarországon ma 8 percenként meghal egy ember koronavírusban.

 

“Senkiről sem akarunk lemondani, nekünk minden élet számít”, az időseké is, és “minden emberért harcolni akarunk” – hangoztatta Orbán Viktor még november elején. Aztán megjelentek a kék plakátok is rajta a szöveggel. Nap, mint nap több százan halnak meg ennek ellenére, de lehet azzal a cinikus hivatkozással ezt is elintézni, hogy idősek és krónikus betegek voltak? Ez nem magyarázat. Ők, akik elhunytak, idősek voltak, betegek voltak, de akkor már nem is kell, hogy éljenek?! Értük nem kár?! Az ő haláluk csak egy szám, az úgyis meghaltak volna egyszer?! De hát egyszer mindenki meghal, még Orbán Viktor is! Mintha a kormány és Orbán Viktor feláldozná ezeket az embereket. Gondolkodás, intézkedés nélkül lemond róluk. Sőt, nyerészkedik a halálukon.

A születéskor várható átlagos életkor Magyarországon a KSH adatai alapján 76 év.

 

A Covidban elhunytak átlagéletkora: 72,6 év

 

A hazai átlagnyugdíj 140.000Ft.

 

Az adatokból látható, hogy több, mint nyolcezer honfitársam 3,4 évvel korábban hunyt el, mint ahogy az statisztikailag várható lett volna.  Nekik csaknem három és fél évi nyugdíja „marad így bent” a nyugdíjfolyósítónál. Ha csak az arcpirítóan kevés összegű átlagnyugdíjjal számolom egy ember esetében is ez majdnem hatmillió forint!

 

Ha pedig a 8200 eddigi áldozatot tekintem, akkor ez az összeg 46 milliárd(!) forint.

 

Ha valaki örökös nélkül hal meg, a helyi önkormányzatoknak a kötelessége eltemettetni. Ezt hívják köztemetésnek.

 

Sződligeten a legolcsóbb köztemetés is közel háromszázezer forintba kerül. Biztos vagyok abban, hogy más városokban, pláne Budapesten ennél sokkal drágább a temetés.

 

Vajon elvárható lenne az államtól – aki nyerészkedik a korai halálon – hogy legalább a fél, de inkább a teljes temetési költséget magára vállalja?

 

Vagy már megint nekünk, egyszerű embereknek kell segíteni egymáson?

 

Szeretnék példát mutatni. Eldöntöttem, létrehozok egy olyan alapítványt, amely segíti a koronavírus áldozatainak emberi módon elhagyni a földi létet. Segít abban, hogy megkapják a végtisztességet és segít a családokon, hogy ne jussanak csődbe a temetési költségek miatt.

 

Ha bárki akar, vagy tud nekem segíteni ebben, azt szívesen veszem.