Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

A bátrak földje

Apolgimegmondja

A bátrak földje

A bátrak földje

A Telex hírportál hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyik budai étkezdében csúcsidőben olyan a hangulat, a kiszolgálás, és a tömeg, mint a járvány előtt. A Kacsa utcai menzára a néhány száz méterre található Külügyminisztériumból, és abból az irodaházból is járnak enni, ahol az étkezde is található.

 

Az épületben olyan cégeknek vannak irodái, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be.

Ez azért van, mert a hely üzemi étkezdének minősül, ami azt jelenti, hogy alkoholt nem árulhatnak, és csak 4 órás nyitvatartási idővel dolgoznak.

 

A lap azt írja, mindez teljesen szabályos, a Magyar Közlönyben erről csak annyi rendelkezett, hogy „az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak”, a NAV szerint az sem kell, hogy zárt legyen az étkeztetés, azaz, hogy ott kizárólag a saját alkalmazottak étkezhessenek.

 

Vajon másoknak is ez lehet a túlélés kulcsa?

 

Mindenesetre kíváncsian várom a Sződligeten ma megnyitott üzemi étkezdének a sorsát. Vajon az Üvegház menza is megteheti azt, amit a NER-es oligarchákat kiszolgáló menza megtehet? Sződliget mindig a bátrak földje volt. Bátran kiállunk az igazságosság mellett.

 

Egyébként tegnap kapott egy telefonhívást egy olyan ismerősöm, akinek a Ráday utcában van egy étterme. „Kedvesen” érdeklődtek tőle, hogy vajon eladó-e az üzlet? Lehet, hogy hamarosan kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot?

 

#tegyünkavendégvárókért