Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Gyerekeken áll bosszút

Apolgimegmondja

Gyerekeken áll bosszút

Gyerekeken áll bosszút

Budapesten a VII. kerületben cseperedtem fel. A Dob utcai általánosba jártam az első három osztályt. Az első önálló lakásom a VIII. kerületben (Józsefvárosban) a Blaha és a Rákóczi tér között, a József körúton volt. 29 négyzetméteres szoba, konyha, fürdőszoba. Ismerem a környéket. Csóró része volt Pestnek akkor is, meg most is. A VIII. kerületi önkormányzatnak Káptalanfüreden van egy gyerektábora. Na nem vízparti, hanem túl a vasúti síneken fel a hegyre és amikor már kifulladsz – na éppen ott. Két éve jártam arra ismét és megnéztem. Nem hittem a szememnek. Korábban ott egy három hektáros erdő volt, alatta faházak, most meg a letarolva az erdő, a fák helyén betontorzók.

És most ugorjunk az időben. Ma olvasom Pikó András polgármester posztját a facebookon.

 

„A történet 2015-ben, Kocsis Máté polgármestersége alatt kezdődik, amikor az önkormányzat összeállt az akkor Simicska Lajos tulajdonában álló veszprémi kézilabda klubbal egy közös fejlesztésre. Ennek érdekében a 3,5 hektáros erdő nagy részét kiirtották, hogy a helyére kézilabdacsarnokot, konferenciaközpontot építsenek – mellesleg a gyerekek is használhatták volna nyári időszakban. Az Orbán és Simicska szakítását jelentő G-nap után a Fidesz elsőszámú oligarcháját el kellett tüntetni innen is, az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie az igényelt TAO-pénz egy részét, többször módosítani kellett a projekt tartalmát és átadási határidejét is. 2019 októberében mi egy félkész beruházást vettünk át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek. Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.

 

Az új önkormányzati vezetést egyetlen cél vezeti: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekeink, ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént. Ezért, a kivitelezést bonyolító állami céggel közösen dolgoztunk a terveknek a szűkössé vált pénzügyi keretek közé szorításán és kértük az átadási határidő meghosszabbítását egy évvel”.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár 2020 augusztusában jóváhagyta a polgármester kérelmét, ám most mégis arról tájékoztatta Pikót, hogy visszavonja támogatását a pályázattal kapcsolatban.

 

Arról a dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárról van szó, aki büszkén posztolta ki Facebookra, hogy gyerekei megkezdték az iskolaévet. Az ő bejegyzése annyiban tér el más szülőkétől, hogy a gyerekei egy olyan magániskolába járnak, a SEK Budapest International Schoolba, ahol fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév. A fideszes-kereszténydemokrata vezetésben nem ő az egyetlen, aki az állami intézmények helyett magániskolába járatja a gyerekeit, de erről posztolni még nem nagyon lehetett látni senkit.

 

Újságírók megkérdezték az államtitkárt, miért nem állami intézménybe íratta a gyerekeit, és hogy miért vállalta nyilvánosan, hogy az államival szemben a magániskola mellett döntött.

 

A választ ez volt: „A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.”  És igaza is lehetne, de talán egyszerűbb lett volna, ha ki se teszi a nyilvános posztot a gyerekeiről.

 

Pikó András polgármester véleménye az, hogy: „ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek”.