Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Igazságot Sződligetnek és Vácnak!

Apolgimegmondja

Igazságot Sződligetnek és Vácnak!

Igazságot Sződligetnek és Vácnak!

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!

 

Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes 2020.05.12-én törvényjavaslatot nyújtott be a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról. A törvényjavaslat alapján jelent meg a 294/2020 (VI.18.) számú kormányrendelet, amely a 2020. évi LIX. törvényben véglegesült. Ennek a törvénynek az elfogadásánál Ön is ott volt a parlamentben és a parlamenti jegyzőkönyvek alapján megállapítható, hogy Ön is megszavazta ezt a törvényt.

Az elfogadott jogszabály a 2.§ (2) bekezdésében taxatíve felsorolja a közvetlenebbül érintett települési önkormányzatokat úgy, mint: Csomád, Dunakeszi, Göd és Sződ.

 

Úgy vélem, hogy elkerülte a figyelmét az a tény, hogy Sződliget és Vác sajnálatos módon kimaradt a felsorolásból.

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Önre 2018-ban sok ezer váci és sződligeti ember szavazott. Ne hagyja őket cserben.

 

Kérem a segítségét abban, hogy mint a térség országgyűlési képviselője kezdeményezze a korábban elfogadott jogszabály felülvizsgálatát és szükség szerint módosítását úgy, hogy a gyár működéséből származó iparűzési adóbevételekből Sződliget és Vác is részesüljön. Ez az támogatás nem könyöradomány, hanem a településeinket jogosan megillető kifizetések, amelyekért rengeteget szenvedünk az áthaladó forgalomtól, bevállaltuk a vírusveszélyt hordozó ukrán, kínai vendégmunkások elszállásolását és kitesszük magunkat azoknak a veszélyeknek, amit egy esetleges üzemi baleset okozhat a gyár környezetében.

 

Sződliget, 2020. november 19.

 

Juhász Béla

polgármester