Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Merénylet a vidéken élő magyar emberek ellen!

Apolgimegmondja

Merénylet a vidéken élő magyar emberek ellen!

Merénylet a vidéken élő magyar emberek ellen!

Menekülnek a dolgozók az egészségügyből. Tavaly november óta tiltja egy jogszabály, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet ideje alatt felmondjanak, ám ez a korlátozás június 15-től megszűnik.

 

A szakdolgozók több mint fele távozni készül az egészségügyből – derül ki a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) frissen lezárt felméréséből. 1200 válaszadó nyolc százaléka a nyugdíjazását, míg további 48 százaléka a felmondását tervezi.

Mi a kormány válasza? Nem több ápolót, orvost képezünk, s megfizetjük az embereket, legalább annyira, hogy saját fenntartási költségeit fedezni tudják, többlet munka vállalása nélkül. Ehelyett összevonnak, felszámolnak, bezárnak.

 

A vidék lehetőségeit, jogait ismét csökkentik. Számukra az egészségügyi ellátás még hosszabb utazgatással, költséggel, időráfordítással lesz csak elérhető. Ez sürgős eseteknél konkrétan életekbe kerül. De a társadalmi összköltsége a tervezett rendszernek őrületesen nagy. Utak, járművek többlet használata, a vidéki emberek felesleges többlet utaztatása, idejének elrablása, (már egy egyszerű laborvizsgálat is többszöri utazással jár).

 

Forrás az állami költségvetésben arra van, amire akarunk, amilyen prioritást meghatároznak a döntéshozók.

 

Az adórendszer például kizárólag a multikat támogatja. Amikor a szoc.hozzájárulási adót 1%-al csökkentik, akkor ez azt jelenti, hogy az egészségügytől, a nyugdíjalaptól veszünk ki 250-400 Mrd -t és azt átadjuk Mészáros Lőrinc és társainak, hogy kivehesse osztalékként.

 

Elég volt a lopásból! Zavarjuk el a tolvajokat!