Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Településeink kifosztása nem kormányzás

Apolgimegmondja

Településeink kifosztása nem kormányzás

Településeink kifosztása nem kormányzás

Hamarosan megkezdődnek a tavaszi felújítási munkálatok. A korábbi években évi 100 millió forintos fejlesztéseket tudtunk finanszírozni. Ennek köszönhetően Sződliget a régió egyik éltanulója lett. Ez megmutatkozott az ingatlanok piaci árában is. Egy évtized alatt történt meg az, hogy a váci járásban a sződligeti ingatlanok lettek a legdrágábbak. Házaink értéke minimum megduplázódott. De most a kormány berántotta a kéziféket.

Annyi adóelvonással és egyéb kivéreztető intézkedéssel sújtja az önkormányzatokat, hogy a korábbi fejlesztéseknek jó, ha a felét meg tudjuk csinálni. Az olyan jóléti intézkedéseket, mint a civil szervezetek támogatása, játszóterek fejlesztése, külföldi gyermektáborok finanszírozása, testvértelepülés kapcsolatok ápolása, minőségi rendezvények szervezése, mind- mind ki kellett húzni a sorból. De kevesebb pénz jut a nyugdíjasaink megbecsülésére, kátyúzásra, faültetésre, parkok, sportpályák felújítására is.

 

És mindeközben a propaganda folyamatosan az adócsökkentéstől hangos – Sződliget adóbevételei több, mint harmadával csökkentek – addig a kormány adóbevételei rekordméretűvé duzzadtak 2020-ban. A Magyar Államkincstár friss adatai szerint tavaly a kormány adókban (ÁFA, gazdasági társaságok befizetései, lakossági adók) 452 milliárd forinttal szedett be többet, mint 2019-ben, de még a 2020 tervtől is csupán 5 százalékkal maradt el.

 

A számok jól mutatják, hogy a kivéreztetés és a bosszú politikáját, amit a kormány folytat az önkormányzatokkal, különösen az ellenzéki vezetés önkormányzatokkal szemben.

 

Önöknek is tisztában kell lenni azzal, hogy ha az önkormányzatokat bántják, valójában az ott élő emberektől veszik el a fejlesztésre szánt pénzt.

 

Fel kell emelnünk a szavunkat és hangosan el kell mondani, hogy mindenki hallja: Településeink kifosztása nem kormányzás!