Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Választani kell

Apolgimegmondja

Választani kell

Választani kell

Az egyik lányom most érettségizett. Tovább akar tanulni. Szerintem sikerülni is fog neki, mert okos és öntudatos és kitartó. Aggódva várom a ponthatárokat, de már lélekben arra készülök, hogy vajon sikerül neki kollégiumi helyet szereznie. Biztosan sokan gondolkodunk így ezekben a hetekben.

 

És akkor itt ez a kínai kémegyetem, amelynek megépítése a Diákváros kollégiumait ellehetetlenítené ezzel megakadályozva a vidéki fiatalok továbbtanulását. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy megfizethetetlenek a budapesti albérleti árak.

Arról már ne is beszéljünk, hogy az állam hitelt vesz fel Kínától azért, hogy Kínának a mi hazánkban építsen egy spionegyetemet, amit kínai vállalatok építenek fel. Ahogy régi kedves ismerősöm Baranyi Krisztina mondta a tüntetésen: “Kína még a saját trójai falovát is a mi pénzünkön építi meg”.

 

Valami végérvényesen kisiklott Orbán Viktor gondolkodásában. Képes hónapok alatt önmagának ellentmondana. Ugye nem csak én emlékszem olyan dolgokra, mint az antikommunizmusuk, a nemzeti szuverenitás hangoztatása, harcuk az államadósság ellen, vagy éppen a vidékpártiság?

 

Mi ez a perverz Kína imádat? Néhány hete nálunk járt a kínai hadügyminiszter, a kínai sajtó már a katonai kapcsolatok erősítéséről, sőt, akár közös hadgyakorlatról, illetve kibervédelemi együttműködésrő ír. Ez tisztességes ember számára vállalhatatlan. Talán ezért távozott oly sebesen a honvédség parancsnoka?

 

Tudomásom szerint még az Európai Unió és a NATO tagjai vagyunk. Számomra az EU nem egy bankautomata, hanem egy értékközösség. Ahol mindenkinek ugyanannyit ér a szava. Egy magyar miniszterelnök is benyújthat vétót, ha valami nem szimpatikus számára és megáll a döntéshozatali mechanizmus. És most attól kell félnünk, hogy bekövetkezhet a fordított magyar népvándorlás. Visszavisz minket Etelközbe. Ez az ember egy olyan napkorongnak hiszi magát, ami Nyugaton nem kel, Keleten pedig nem nyugszik.

 

Ha nyugatias Magyarországot akarunk, ha tagjai akarunk maradni az Európai Uniónak, ha nem akarunk ismét kommunista diktatúrát, el kell zavarni Orbánékat. Én azért indulok az országgyűlési választáson, hogy ezt a feladat teljesítsem.