Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Beteg a váci,
futball

Apolgimegmondja

Beteg a váci futball

Beteg a váci futball

Ha a stadion egészségügyi intézmény, akkor nagyon beteg a váci futball.

 

Megütötte a fülemet a hír, miszerint a szombati, Termálfürdő Tiszaújváros elleni Magyar Kupa-mérkőzést az MLSZ (Magyar Labdarúgó-szövetség) nem engedi a váci stadionban megrendezni, így szombaton 16:30-tól a BVSC stadionjában játszák le a mérkőzést.

 

Az ok prózai. Az NB III bajnoksági licenszhez egy legalább 100 férőhelyes fedett lelátóra van szükség, amit az elmúlt szezonban a képen látható „sátras” módon oldott meg a klubvezetés.

Fotó: https://www.vac.hu/hirek/sport

Hogy állhat elő egy ilyen helyzet stadionországban?

 

A város képviselő-testülete ugyanis még az előző, KDNP-s polgármester, Fördős Attila vezetése idején 180 millió forintot ítélt meg a Váci Futball Club Kft.-nek, a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesületnek (Vác VLSE) pedig további 73 milliót két TAO-s pályázat önrészéhez.

 

Ehhez bankhitelt vettek fel!

 

A kft.-t száz százalékban tulajdonolja az egyesület, amelynek vezetője Pető Tibor, Fördős egykori alpolgármestere. 

 

A pénzből a váci stadion felújítását végezték volna el, és egy, a város volt laktanyájának területére tervezett futballakadémiát akartak létrehozni. Az akadémia területén a 73 millió forintos támogatás ellenére egy kapavágás sem történt.

 

A stadionhoz pedig még mindig hiányzik a harmadosztályú induláshoz szükséges fedett lelátó, eredményjelző, mosdók, sőt még a kerítés is.

 

Régiónk már jónéhány éve KDNP-s hitbizomány. Korábbi képviselő – Harrach Péter – egyszer azt találta mondani, hogy a stadion is egészségügyi intézmény. A pillanatnyi képviselő Rétvári Bence pedig csúnyán lemaradt a stadionépítési versenyben.

 

Párttársa – Seszták Miklós – szülővárosában a 16.000-es lélekszámú Kisvárdán épült pár éve ez a stadion

Fotó: kisvardafc.hu

A több, mint kétszer akkora lakosú Vácott pedig NB III bajnokságra alkalmatlan stadion és nyom nélkül eltűnő pénzek jellemzik a fociéletet. Ahogy figyelemmel kísérem a fejleményeket a jelenlegi és a korábbi önkormányzat között politikai hadszíntérré alakult a váci foci. Feljelentések, ad hoc vizsgálóbizottságok, rendőrségi jegyzőkönyvek követik ugyan egymást, de egy jottányit nem haladt előre az utóbbi években semmi.

 

Úgy tűnik, hogy ezt az évet is valahol albérletben fogja tölteni a Vác FC, a szurkolók pedig zarándokolhatnak a csapat után. Akárhol is lesznek a meccsek.

 

De még az is lehet, hogy megválasztásom után ezt az ügyet is nekem kell majd megoldanom! Ha ez így lesz, a megoldásra garanciát vállalok.