Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Vízhiány okozza a migrációt!

Apolgimegmondja

Vízhiány okozza a migrációt!

Vízhiány okozza a migrációt!

Összeadást és kivonást számtan órán tanultam még az általános iskola alsós osztályában. Áldott emlékű tanítónőm valamit nagyon rosszul csinálhatott, mert nem értem a vízművek számait. Összeadom, kivonom, de sehogy nem stimmel az egyenlet. Az egyik oldalon valahogy mindig nagyobb a szám áll, mint a másik oldalon.

Van egy adott kapacitás, azaz ekkora üzemmérettel napi 6600m3 ipari vizet tudni adni és napi 4000m3 ipari szennyvizet tud feldolgozni a DMRV Zrt.

Az átlátszó cikke (és a Magyar Közlöny) szerint https://orszagszerte.atlatszo.hu/ujabb-tizmilliardok-meszaros-lorinc-cegeinek-a-godi-es-a-komaromi-iparteruletek-kozmufejleszteseire/ a Mészáros és Mészáros Kft. 32 milliárd forintért építhet ki új közműhálózatot a Samsungig, amelyen már naponta 21.000m3 víz jut a gyárnak, és a keletkező 11.000m3  szennyvizet a váci szennyvíztisztítóba vezetik.

 

Ez idáig rendben van. De most tessenek figyelni! A beruházás 2024-re készül el!

 

A Samsung tervezett fogyasztása már jövőre, azaz 2022-ben közel 7000m3 ipari víz, 2023-ban pedig már 8300m3 ipari víz naponta!

 

Honnan lesz 8300m3 ipari víz naponta, ha a napi üzemkapacitása a vízműnek 6600m3?

 

Honnan kap még napi 1700m3 ipari vizet a gyáróriás? Lehetséges, hogy valóban ivóvízzel fogják feljavítani az ipari vizet?

 

 

De nézzünk rá az ipari szennyvíz kapacitásra is!

 

Jelenleg 4000m3/nap mennyiségű ipari szennyvizet tud a DMRV Zrt. befogadni és megtisztítva a Dunába engedni.

 

2023-ra a Samsung 4200 m3/nap szennyvíz-kibocsájtással számol. (Ehhez jön még a lakossági szennyvíz, ami napi 430m3).

 

Vajon hová kerülhet 630m3 szennyvíz naponta? Ugye még véletlenül sem lehetséges az, hogy esetleg tisztítás nélkül beleengedik a Dunába?

 

 

A kormánypárti Mandiner portál vízstresszről szóló írása szerint https://mandiner.hu/cikk/20201016_vizhiany_es_migracio_okologiai_civilizaciora_van_szukseg  a tömeges migráció megelőzése jórészt a kedvezőtlen változásokra adott helyi válaszoktól függ. Önök szerint, a Samsung gyár feltétel nélküli kiszolgálása vízzel – akár jó minőségű ívóvíz iparivízként való felhasználásával – megfelelő helyi válasz a vízhiány okozta tömeges migráció megelőzésére?

 

Kimondható, hogy a multit feltétel nélkül szolgálja ki Magyarország kormánya, akár a magyar emberek életminőségének lerontása árán is. Ha erről többet akar tudni, tekintse meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=eMEbT5MRSeo

 

Hogy történhet meg hazánkban, hogy a Velencei tó vízhiány miatt kiszárad, a multi pedig ívóvizet kap iparívízként?

Olvassa el a Samsungról szóló többi írásomat is!