Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Ingyen odaadni? Na még mit nem, inkább menjen a szemétbe!

Apolgimegmondja

Ingyen odaadni? Na még mit nem, inkább menjen a szemétbe!

Ingyen odaadni? Na még mit nem, inkább menjen a szemétbe!

Van egy olyan barátom, aki Londonban él. Ugyanúgy, mint egy nagyvárosnyi magyar ember. Nem különösebben jómódú, sokat is dolgozik, de mégsem jön haza.

 

Ennek az egyik oka az, hogy úgy véli, ott számít az emberi élet.

 

Olyan apróságokból vonja le ezt a következtetést, hogy a kedves kis városi tó partján – körbe a sétányon – mentőöveket helyeztek el. Ha valaki beesik a vízbe, közel legyen a segítség.

 

A hideg téli napokon megnyitják a fűtött templomokat a hajléktalanok előtt, sőt az egyik szegletében még meleg étellel is várják a rászorulókat.

 

Alanyi jogon hetente minden lakos kaphat egy doboz PCR tesztet (15 db van benne!) Ingyen! Még a kelet európai „migránsok” is.

 

Mert minden élet számít.

 

Magyarország az más tészta! Itt nincs ingyen ebéd! Itt ki kell érdemelni még az ajándékot is!

 

5 milliárd forint értékben szerzett be fürkészőktől PCR tesztet a Külügyminisztérium az elmúlt évben. Ezeknek a szavatossága tavasszal lejárt. Meg sem fordult egyetlen döntéshozó fejében sem, hogy a szavatossági idő lejárta előtt esetleg felajánlhatnák az önkormányzatoknak ezeket a PCR teszteket lakossági kiosztásra?

 

Eltartunk olyan vízfejeket, mint az Országos Kórházi Főigazgatóság. Erről a sóhivatalról eddig mindössze két dolog derült ki.

  • Imádnak a luxusparkolóhelyeken parkolni és oda vannak a taxizásért is. Ebben a cikkben arról olvashatunk, hogy az OKFŐ évi bruttó 10,7 millióért bérel három parkolóhelyet a vezetőknek a Szent István téri mélygarázsban és mindemellett még havi 300.000Ft körüli taxiforgalmuk is van.

https://24.hu/belfold/2021/11/22/momentum-a-piaci-ar-tobbszoroseert-berel-parkolokat-az-orszagos-korhazi-foigazgatosag/

 

  • Vélhetően ők rendelték meg az 5 milliárdért beszerzett COVID tesztek megsemmisítését, ami további sokszázezer forintba kerül az adófizető polgároknak.

Vajon miért nem kaphatták meg az önkormányzatok a COVID teszteket a szavatosság lejárat előtt, hogy kiosztva a lakosságnak ezzel is lassítsák a fertőzés terjedését?

 

Talán nincs önkormányzati rálátása az OKFŐ-nek? Pedig a népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettes – Bábiné Szottfried Gabriella – korábban Sződliget fideszes polgármestere volt, ahogy ezt büszkén vállalja is az OKFŐ honlapján szereplő felsorolásban.

Igen, ő az fideszes, akiről így ír a Váci Hírlap: Ő volt az, aki 2012-ben a Parlamentben fontos törvények szavazása közben a közösségi oldalán tortákról, csokis sütikről cserélt eszmét ismerőseivel, majd később mindezt az oldal törlésével szerette volna a szőnyeg alá söpörni. Így aztán eltűnt azon dicsekvése is, hogy 107 az intelligencia hányadosa – ez bizony az a szint, mellyel az egyén csak gondokkal tud felsőfokú végzettséget szerezni, ám el tud látni középfokú ismereteket igénylő beosztásokat.. Ekkor a választókat még a pontos hajszínéről is tájékoztatta közösségi oldalán ekként: „szahara-szőke, tegnap festve!”

https://vh.blog.hu/2020/12/06/a_takarmanybanantol_a_107-es_iq-szintig_a_szahara-szoke_uj_foigazgato-helyettes

Joggal merül a kérdés, ezért az áldozatos munkáért mennyi bért kapnak ezek a nagyszerű emberek?

A hivatkozásban megjelent adatok alapján évi 1,2 milliárd forintot kap 94 vezető. Ez annyit jelent, hogy átlagosan, havi több, mint egymillió forintot keres egy vezető – vélhetően a főigazgatói csapat ennek az összegnek a sokszorosát – ennél a sóhivatalnál, ahol urizálni, aranyárban parkolni, milliókért taxizni és méregdrágán beszerzett COVID teszteket megsemmisítettni szeretnek leginkább.

https://okfo.gov.hu/documents/20182/123632/III_2_fogl_letsz_juttatas_adatok_2020._II_III_IV_2021._I_II.pdf/966c17c2-24fc-01bd-7f80-5e3c19aa70f2?t=1626270833247

Remélem, hogy így a blogom végére mindenki számára világos lett az, hogy a barátom miért röhögte ki a „gyere haza, fiatal” kormányprogramot és miért választotta azt, hogy marad az éppen bedőlés előtt álló Nyugaton?

Mert ott valóban minden élet számít!