Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Holttesteken át a hatalomba!

Apolgimegmondja

Holttesteken át a hatalomba!

Holttesteken át a hatalomba!

Szabadságharcunk jogi alapjait az 1848-as III. törvénycikkben fektették le. Ennek – szerintem – az egyik legfontosabb része szabályozta a miniszteri felelősséget. Felelősségre vonhatók voltak minden olyan tettért vagy rendeletért, „mely az ország függetlenségét, az alkotmány biztosítékait, a fennálló törvények rendeletét, az egyéni szabadságot, vagy a tulajdon szentségét sérti, s általuk hivatalos minőségükben követtetik el, vagy illetőleg adatik ki”. A kezeikre bízott pénz és értékek elsikkasztásáért, avagy törvényellenes alkalmazásáért, illetve ha mulasztásokat követtek el a törvények végrehajtásában és a „közcsend és bátorság fenntartásában”.

 

„A szavazatszámlálók negyven százaléka nem bízott a választások tisztaságában, tíz-tizenegy százalékuk tanúja volt vagy gyanította a szavazatvásárlást.”

 

„Volt olyan eset, hogy listán mindenki a Jobbikra szavazott, de egyéniben nem kapott szavazatot.”

1.Kossuth, Széchenyi, Petőfi felelős magyar kormányt akart. Vajon az Orbán kormány vállal felelősséget bármiért is?

 

2020-ban, a második hullám elején Orbán Viktor jelölte ki, mi alapján lehet mérni a járvány elleni intézkedések hatékonyságát. „Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri.”

 

2020. szeptember 18-án konkrétan szóba hozta a felelősség kérdését, amikor arról beszélt, hogy az operatív törzs javaslatai alapján hoz döntéseket:

 

„Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

 

A minapi parlamenti ülésen, amikor két ellenzéki képviselő, Harangozó Tamás és Tordai Bence szembesítette a Orbán Viktort azzal, hogy a szomszédos Ausztriában, a koronavírus-járvány ideje alatt eddig összesen 12.796 ember halt meg, idehaza pedig 35.835. A halottak száma közel háromszoros! Orbán válaszában kikérte az orvosok és ápolók, a kórházi dolgozók nevében az ellenzék aljas támadását és azt mondta, hogy a védelmébe kell vennie őket. Majd meg is indokolta, hogy miért aljas az ellenzék számonkérő kérdése. Mert azzal azt sugallja, hogy a kórházi dolgozók nem állnak helyt úgy, mint Ausztriában. „Mitől halnának meg mástól indokolatlanul, ha nem a kezelések hiányosságától?”

 

Ide kattintva láthatóak és hallhatóak a bicskanyitogatóan pofátlan és végletekig cinikus válaszok:

 

Csak a tegnapi napon ötször annyi ember halt meg vírusfertőzéstől Magyarországon, mint Ausztriában. A szennyvízadatok szerint a járvány még nem érte el csúcspontját, növekedni fog a fertőzöttek és növekedni fog a halottak száma is!

 

Ennek ellenére Magyarországon az élet pont úgy zajlik, mintha az ég világon semmi baj nem lenne. Dübörög a hacacárénak nevezett népszórakoztatás, nyitva vannak a karácsonyi vásárok, akár teltházas focimeccsek is lehetnének, ha érdekelne valakit ez a színvonal.

 

És közben elkezdődik egy minden eddiginél aljasabb játszma. Ami a kormány teljes passzivitásáért és tehetetlenségéért indirekt módon az egészségügyi dolgozókat teszi felelőssé. Hiszen miközben Orbán Viktor azt mondja, hogy amikor az ellenzék azt kérdezi tőle, hogy miért nem vezet be semmilyen intézkedést, ezzel az ellenzék a kórházi dolgozók helytállását kérdőjelezi meg. Közben pedig valójában pont ő teszi őket céltáblává.

 

Pedig nem, nem ők a felelősek! Ez a felelőtlen magyar kormány bűne, hiszen nem vezet be egy ilyen súlyos krízishelyzetben egyetlen komolyabb korlátozó intézkedést sem.

 

2. Vajon az Orbán kormány példát mutat bátorságból?

 

Úgy vélem, hogy gyávaságból mulasztásokat követnek el a törvények végrehajtásában és a „közcsend és bátorság fenntartásában”.

 

Orbán ördögi játszmába kezdett. Ebben a játszmában csak egy a cél: a hatalom mindenáron való megtartása. Bármilyen módon. Akár úgy is, hogy magyar emberek holttestjein át vezet az útja. Ennél gyávább és visszataszítóbb dolgot elképzelni sem tudok.

 

Vajon ki lelkén szárad Kóbor János, Bergendy István, Szőcs Géza, Balázs Fecó, Böröndi Tamás, Wlassics Katalin (az év mentőse), halála?

 

Vajon idejében megtett, felelős kormányintézkedésekkel meg lehetett volna előzni annak a 19 sződligeti lakótársamnak a halálát, akik COVID fertőzés miatt hunytak el az idén?

 

„A kezeikre bízott pénz és értékek elsikkasztásáért, avagy törvényellenes alkalmazásáért” jogszabály semmibevételéről a következő blogban beszélek.