Apolgimegmondja

Apolgimegmondja

Félünk

Apolgimegmondja

Félünk

Félünk

Polgármesterként hivatalosan is tiltakoztam az előzetes hatásvizsgálat eljárásban az ipari víz és ipari szennyvíz tervezett nyomvonala ellen. Gyerekek elleni bűntettnek tartom azt, hogy egy ipari szennyvíz csatornát az iskolánk és a játszótér között tervez elvezetni a Mészáros és Mészáros Kft.

A helyszínen készült ez a videó: 

 

 

Ezen felül levelet írtam az országgyűlési képviselőnek, Rétvári Bencének is, hogy legyen szíves képviselje érdekeinket a megfelelő fórumokon. A levelet két hónapja elküldtem. A tértivevény ugyan visszajött, de választ nem hozott a postás.

 

Ebben a videóban beszámoltam Önöknek arról, hogy Mészárosék ugyan még nem kapták meg a szükséges engedélyeket, de már megkezdték depózni a csöveket. Miért ez a nagy sietség?

https://www.facebook.com/juhaszbelarobertmomentum/videos/426902792379473

 

Úgy tűnik, hogy a „Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás”, a „különleges gazdasági övezet”, valamint „Mészáros es Mészáros kft” varázsszavakkal megtámogatott projekt kivitelezeseben nincs szükség engedélyekre!

 

Ha valami esetleg mégis hibázná, az tegnapi dátummal holnapra meglesz az engedély.

 

Próbálná meg ezt a sarki kolbászsütő. Több millióra bírságolná és hónapokra bezárná a boltját az adóhivatal, vagy az ÁNTSZ.

 

Gödi ismerősöm tegnap Sződligeten sétált, majd a facebookon így számolt be a látottakról:

 

„Érdekes élményem volt a sződligeti Dunaparton. Már pár nappal ezelőtt és ma is csináltam néhány fotót, ahogy a vízvezetékeket cserélik, meg a kutakból szivattyúzzák ki a vizet a mezőre.

 

Ma odajött egy fazon, hogy mit akarok tudni. Majd elmondta, hogy a vezetékeket cserélnek és a kutakat rekonstruálják a Samsung kedvéért. Egy idő után kiderült, hogy ő a Mészáros és Mészáros Kft. építésvezetője. Azt mondta, nem kell engedély ahhoz, amit most csinálnak, mert ez még nem az új nyomvonal…egyébként meg „minden engedély megvan”. Arra a kérdésemre, hogy hol az építési tábla, kissé zavarba jött és azt válaszolta: az „irodában”, mert még nem volt ideje kirakni”.

 

A vízmű honlapján elolvasható a projekttájékoztató, miszerint Mészáros (stróman) Lőrinc cége 32 milliárd forintból tervezheti és kivitelezheti a Samsung iparivíz ellátását. https://www.dmrvzrt.hu/hu/a_godi_ipari-innovacios_fejlesztesi_terulet

 

Ugye Ön is tudja, hogy ezt a hatalmas összeget nem a Samsung fizeti, még csak nem is az Európai Unió, ezt bizony mi fizetjük! A mi adónkból épül fel Magyarországon egy olyan üzem, amely nem hajlandó betartani a hazai szabályokat. Amelyik titkolja a károsanyag kibocsájtását és több mint egy éve, hogy a légszennyezési adatai nincsenek fenn az Országos Környezetvédelmi és Információs Rendszerben (OKIR).

Hogy lehetséges ez? Miért adta gyarmati sorba Vác, Sződliget, Göd, Dunakeszi népét Orbán Viktor kormánya?