Most jó lenni álcivilnek

Amikor elkóborol egy kutya, emberek százai kezdik megosztani a keresésről szóló felhívást. Ömlenek a kommentek: láttuk az állomáson, láttuk a Duna parton, jaj, csak nehogy baja legyen.

Amikor Kishantosról elkergették a biogazdálkodókat és vegyszerrel szórták fel a földet, a hír alig ütötte át az ingerküszöböt.

Most, hogy Vácon egy köztulajdonban álló belvárosi épületet egy tollvonással a Dunakanyar Védegylet Alapítványnak adott ingyen a kormány, egyetlen hozzászólást sem generált a váci polgármester facebook oldalán.

Ennek az alapítványnak a kurátora Bajor Gergő, aki Rétvári Bence pártjának frakciótitkáraként az Országgyűlési Hivatal alkalmazottja.

Pedig a város Civil házként szerette volna működtetni a piac melletti épületet.

Sokan azt gondolják, hogy egyszer csak megállnak, hogy hátradőlnek és azt mondják, ennyi már elég, hiszen már az unokámnak sem kell élete végégi dolgozni, annyi pénze lett a frissen nyitott bankszámláján.

De a lopás természete nem ilyen. Sosem lesz elég, mert úrrá lett fölöttük a kapzsiság.

Csóválod a fejed? Nem hiszel nekem? Akkor nézd meg a Magyar Falusi Civil program döntési listáját ide kattintva:  https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/palyazati_kiirasok/magyar_falu_program/2022/FCA-KP-1-2022_dontesi_lista_20220422.pdf

Jól látod a Védegylet Alapítványnak lesz már miből takarítószereket vásárolni a Váctól frissen szerzett épülethez.

Ugyan már! Mit ér manapság kétmillió forint? Nos, erre ők is gondoltak! Ezért biztosítékként egy másik, a Védegylettel azonos verőcei postacímre bejegyzett alapíványt is betóltak a támogatottak sorába:

Igen, az Aktív Dunakanyar Alapítványról van szó. Nem is titkolják a kapcsolatot, hiszen, ha a honlapjukra kattintasz akkor ezt látod:

Így már 9 milliót kaszáltak Rétvári képviselő pártjában dolgozó alapítványi kurátorok.

Folytatjuk! Ez volt négy éve az a pártprogram, amely a mai napig is érvényes! Folytatják.

1 hozzászólás

  1. Amikor figyelmet szenteltem annak a gesztustalanságnak, amelyikkel gratuláltak a térség főtolvajának a megválasztása alkalmával, és erre a polgármaster asszony vedelmére kelt kommentelől elleptek, már nem csodálkoztam, hogy hatástalan ez a fajta politizálás. Eltántorítja a polgárojat attól, hogy ebben az értelmezhetetlen és erőtlen térbe akár egy petíció aláírásával beszálljanak.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük