Kísértet járja be a Dunakanyart

A nemzet veje Nagymaroson?

A maffia állam kísértete. Szűkebb hazánkra, a Dunakanyarra kiadták a kilövési engedélyt. Úgy ahogy szokták. Maffia állam módjára. Első lépésben rombolni és lerohasztani mindent, amit lehet, majd megmenteni (értsd bagóért megvásárolni).

Néhány hónapja volt a nyitány. Megjelent egy cikk, az egyik legvéresebb szájú pártállami oldalon (888.hu) „Csodálatos Dunakanyar, uralkodó szocializmus” címmel. Idézem egy részletét: „Egyre több a turista, egyre több a Budapestről kiköltöző család, mégis él és virul a szoci vendéglátó-kultúra. Elrettentő látni a szocializmus okozta pusztítást és azt, hogy harminc év sem volt elég ebből a mérgező kórból való kilábaláshoz. Egyértelmű, hogy itt is rendszert kellene váltani.”

Ennek az oldalnak a főszerkesztője G. Fodor Gábor. Jól ismerem őt, hiszen tanított engem a Századvég Politikai Iskolában. Kedvelt mondása volt, hogy a politikában nincsenek véletlenek. Mindig, mindent előre meg lehet és meg is kell tervezni. Vajon jogosan gondolom azt, hogy ez valaminek a kezdete? 

A cikk nagyot futott a dunakanyari hírportálokban, közösség oldalakon. Az emberek többsége nem értette ezt a nemtelen támadást. Sokan azt gondolták, hogy ez csak egy eltévedt ételkritikus ostoba véleménye. Úgy is reagálták le. 

De a maffia állam komisszárja nem hagyhatja magát, hiszen megrendelésre dolgozik. Megszületett a következő – már fenyegető hangvételű- cikk is. Első blikkre még úgy tűnik, hogy ártalmatlan védekezés, de utolsó mondat mindent elárul.

„Hisztérikus felháborodás, fenyegetés, verbális agresszió és fizikai agresszió kilátásba helyezése, Pride-rántotthús mozgalom elindítása, alpolgármesterek tiltakozó nyilatkozata, kirekesztés és például a Dunakanyar életérzés közösségi oldal fenyegetőző hangneme: Ha nem tetszik, el lehet innen húzni! Hát nem pont azt csinálják, amiről a kritikus cikk szól?  Na, ezen kellene változtatni”. 

Vajon nálunk is (a Dunakanyarban) azt jelenti a helyi rendszerváltás, és a változtatás, mint pl. a Balatonnál? Először rossz hírét keltik a helyi cégeknek, majd ráküldik a hatóságokat, bezáratják és utána megmentik? Itt is az fog történni, hogy bekerítenek mindent és nem tudunk lejutni a Dunához, csak ha fizetünk érte? Vagy még rosszabb? Például kapnak egy olyan „visszautasíthatatlan ajánlatot”, mint az egyszeri műtrágyagyáros és ha nem lesz a válasz akkor jön a rabosítás?

A Balaton már elfogyott, új terep kell. Erre a Dunakanyar kiválóan alkalmas. Nem véletlen, hogy a következő EU költségvetés egyik kiemelt területe a Dunakanyar fejlesztése (lett volna). Ugye nem hisszük, hogy a lóvét majd Marika néni kiadó szobájára fogják fordítani… Száraz István (Origó) már kapott is 300 milliót, hogy építkezzen Zebegényben.

Zebegényről  még fogunk beszélni! Nem véletlen, hogy a hitelességI válság miatt lemondott a polgármester és az összes képviselő is.

És most a kishalak után megjelentek a cápa!

https://www.facebook.com/photo?fbid=2966957280217549&set=pcb.596479011691079. Ebben a facebook postban ez olvasható:

…Bdpst-Bau új innovatív fejlesztése… Élj a Dunán 200 m2-en együtt a természettel, luxus körülmények között…

 Bdpst-Bau? Csak nem? Úszóház a Dunán, háttérben Visegrád.

De igen! A nemzet veje!

Tiborcz István, a Társaság többségi tulajdonosa, a BDPST cégcsoport 2019 májusában felállított igazgatóságának elnöke. Tevékenységének fókuszában a 2015-ben létrehozott cégcsoport stratégiai irányítása, illetve bővítése áll. A BDPST Group egyik tevékenységi ágát leromlott állapotú, jellemzően műemléki védettség alatt álló épületek felújítása, modern funkciókkal történő megtöltése, valamint üzemeltetése jelenti. Előbbi mellett a komplex üzletstratégiai gondolkodás jegyében a BDPST Group terjeszkedik a kiskereskedelmi, logisztikai és irodai ingatlanok piacán is. (Ezekkel a szavakkal jellemzik magukat a honlapjukon).

Közzétéve:
blog kategóriába sorolva

Hozzászólás