Apolgimegmondja

Most akkor mégis elvehetik a magyar emberek munkáját a migránsok

  • 2001: az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti ebédjén: „Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét. Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani. A gazdasági növekedés fenntartásához több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.” (Később, az MTI „helyesbítése” szerint csak a határon túli magyarokra gondolt.)
  • 2015. január: „A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont.”
  • 2023. március, gazdasági évnyitó: „Magyarországnak a következő egy-két évben szüksége lesz 500 ezer főnyi új munkaerőre. Ezen a területen nagyon határozottnak kell lenni. Világossá kell tenni, hogy az országon belüli tartalékok mozgósítására helyeződik a hangsúlyt. Magyarország a magyaroké. Nem engedhetjük meg, hogy kényelmi szempontból engedjünk be idegen munkaerőt. Egyébként elveszítjük a biztonságunkat”.
  • 2023. június 16: „Arra kell számítanunk, hogy a Soros-birodalom fellázítja majd a migránsokat, hogy ismét induljanak meg Európa felé. Ez egy nagy hálózat, ők szervezik és ők mozgatják az egész migrációt. Arra kell felkészülnünk a nyáron, hogy Sorosék fellázítják a migránsokat, és egy komoly offenzívát kell majd visszavernünk a nyár során.”

A sorompó felnyílt, jöhetnek a migránsok, bocsánat, a vendégmunkások.

A fideszes többség törvényt hozott a vendégmunkásokról, amely ez év november 1-jén lép hatályba. Ez alapján:

A maximális időtartam, ameddig egy vendégmunkás Magyarországon tartózkodhat, az két év, ami egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. Vagyis három év elteltével kötelezően el kell hagyniuk az országot. A törvényből nem derül ki, hogy évente hány vendégmunkást lehet majd foglalkoztatni, hogy lesznek-e, és ha igen, melyek azok a szakterületek, ahol nem lehet őket alkalmazni, hogy mely országokból lehet, illetve nem lehet majd őket beengedni.

Mindezt ugyanis még csak nem is kormányrendelettel, hanem egy-egy miniszteri rendelettel fogják szabályozni, amelyekről egyelőre semmit sem tudunk.

Azt viszont már most is tudjuk, legalábbis a kategória szintjén, hogy kik lehetnek majd foglalkoztatók (munkáltatók): a kormány stratégiai partnerei, azok a cégek, amelyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházást valósítanak (pl. akkumulátorgyárak) meg és azok, akik szerepelnek a „minősített kölcsönbeadói nyilvántartásban”. (Utóbbiakból 2022-ben összesen 14 cég működött.)

Úgy tűnik, hogy vannak jó migránsok, akik a NER és baráti társaságai gyárában dolgoznának, és vannak rossz migránsok, akik bárhol máshol.