Őrizzük meg
Sződliget
liget jellegét

Őrizzük meg
Sződliget
liget jellegét

Őrizzük meg Sződliget
liget jellegét!

Az utóbbi időben több észrevételt kapott az önkormányzat arról, hogy külterületen, vagy éppen belterületen fakivágás, fakitermelés történik. Látványos fakivágás volt a buszforduló mögött elterülő gazdasági-ipari övezetbe sorolt külterületi településrészen.

 

Az önkormányzatnak eddig nem volt olyan helyi rendelete, amely szabályozná a saját tulajdonú ingatlanon történő fakivágást.

 

A jelenlegi önkormányzati szabályozás csak a közterületen (pl. a ház előtt) álló fára terjedt ki. Erre kell kivágási engedélyt kérni és ennek a pótlását rendelheti el az önkormányzat.

 

A lakossági észrevételek arra ösztönzik a képviselő-testületet, hogy közvéleménykutatást végezzen a fásszárú növények védelméről szóló rendelet megalkotása elött.

 

Fontos megjegyezni azt, hogy amennyiben csak a külterületi ingatlanokon, pl. ipari, gazdasági, mezőgazdasági területeken szabályozzuk a fakivágást, fél munkát végzünk.

 

Ahhoz, hogy igazán megőrizzük Sződliget liget jellegét a lakosok udvarán lévő fákra is ki kell, hogy terjedjen a szabályozás. Úgy kell megfogalmazni az új rendelet szövegét, hogy a polgármesteri hivatal engedélye nélkül senki ne vághasson ki fát a saját udvarán.

 

A másik fontos szempont a liget jelleg megőrzésére, hogy minden kivágott fa után, köteles legyen a polgár valamilyen módon pótolni az elveszett zöldfelületet, tehát faültetési kötelezettséget is elő kell írni!

 

Szeretném megkérni Önöket, hogy vegyenek részt az erről szóló felmérésben, foglaljanak állást ebben a fontos kérdésben úgy, hogy választanak a felsorolt opciók közül.

 

Juhász Béla

polgármester

Őrizzük meg Sződliget liget jellegét
2022.

Az alábbi lehetőségek közül egy választható*

Törlés

Az Ön neve:*

Törlés

Az Ön címe:*

Törlés